Over Schilders Burmania

Jacco Burmania

Jacco's verhaal

Ik ben opgegroeid tussen verfblikken en rollen behang, want mijn vader was een gedreven schilder, een echte vakgek. Er was altijd iets te doen, waardoor ik mijn jonge jaren midden in het schildersvak stond. Hij deelde zijn kennis en enthousiasme in huis en ik ben daardoor ongemerkt besmet geraakt met het prachtige schildersvak. 

Als jongen met vader mee op de klus; om te schuren, behang in te lijmen, of het schilderen van een tuinhek. Wij spraken thuis niet over mooie wijnen met bijpassende gerechten, maar over de kneepjes van het vak en mooie verfproducten!  

Schilders Burmania is een jong schildersbedrijf ontstaan uit passie voor het schildersvak en een lang door mij gekoesterde wens, van het starten van een eigen onderneming. 

Een schildersbedrijf dat kwalitatief, transparant is duurzaamheid hoog heeft staan en veilig te werk gaat, hiermee een gevestigde naam wilt raken in de wijde omgeving. 

Kwaliteit

Door vakonderwijs, bijscholing en ervaring als schilder, glaszetter, behanger -opgedaan bij een gerenommeerde schildersbedrijf in de Drentse hoofdstad dat meer dan 150 jaar sedert- Van schilderen en beglazen van monumenten tot het aanbrengen van wandbekleding in nieuw opgeleverde woonhuizen en werkruimten.

Transparantie

Door het afronden van een tweejarige kaderopleiding tot uitvoerder. Vakken als het calculeren van schilderwerk waardoor duidelijk offertes opgesteld worden en opdrachten bevestigd met heldere afspraken en waar nazorg uiterst serieus wordt genomen.  

Duurzaam en veiligheid

Door alleen de allerbeste materialen en producten toe te passen, het volgen van cursussen, workshops voor het op juiste wijze toepassen van deze kwaliteitsproducten, zodat jij zolang mogelijk zonder zorgen kunt genieten van de door ons uitgevoerde werkzaamheden. De kaderopleiding heeft mij tevens geleerd een RGS plan op te stellen, Resultaatgerichte Samenwerking in grotere langdurige duurzame projecten zoals sociale huur-woningonderhoud in samenwerking met meerdere partijen. Deze kennis is uiteraard ook kleinschalig te vertalen naar jouw woonhuis of object! 

Door het voorbereiden van de uit voeren werkzaamheden waarbij gelet wordt op mens, dier en milieu. Professie door samenwerking met branchegenoten uit de bouwnijverheid, cursussen te blijven volgens als; Werken met hoogwerker, VCA en EHBO. Schilders Burmania blijft tevens verbonden met de ‘Schildersvakopleiding Assen’ 

Werken met merken

Schilders Burmania past Sikkens verf toe als huismerk. Wanneer jouw bestaande onderhoudsplan een ander merk vraagt toe te passen of om welke andere reden dan ook graag wilt uitwijken naar een andere vakverven zoals; Sigma, Trimetal, Boonstoppel, Wijzonol, Keim, Caparol, etc. is dit geen enkel probleem. Schilders Burmania is aangesloten bij verschillende verfgrossiers om aan jouw specifieke wensen te kunnen voldoen. 

Voor exterieur, kozijnhout, boeiboorden, gevelmuren, het conserveren van stalen onderdelen geef ik graag een technisch advies en wordt een plan voor nu uitgewerkt en (indien gewenst) voor meerdere jaren opgesteld. Een kleuradvies of eventueel kleurhistorisch onderzoek hoort daar bij. Voor schuren en bijgebouwen bespreek ik graag met jou de duurzaamheid van mooie producten als Jotun of Tenco. 

Houtrot herstel

Herstel van houtrot aan ramen, kozijnen en gevelbetimmering door de kwaliteitsproducten van Repair Care toe te passen gaat Schilders Burmania als erkend opgeleid bedrijf (https://www.repair-care.nl/opgeleide-bedrijven/) aan de slag. Ook ga ik graag met jou in kaart brengen of het (opnieuw) monteren van isolerende beglazing voor u rendabel of zelfs noodzakelijk is door bijvoorbeeld breuk of lekkage. De mogelijkheden zijn legio, voorzetramen, isolerend monumentaal glas, gefigureerd glas, zelfs het isoleren van glas in loodramen. 

Kleurwaaiers

Voor jouw interieur, het kiezen van plafond, wandafwerking zoals foto of glasweefsel behang (Renovlies, scan) aansluit op jouw woonwensen, meubels en stoffering. Ik ga samen met jou aan de slag met behulp van kleurstalen van o.a. Flexa Pure, Farrow And Ball alsook de RAL en NCS kleurenwaaiers. Behang samples van o.a. Eijffinger, Arte, Farrow & Ball, Werk aan de Muur.

Doen waar mensen blij van worden

Wij willen doen waar mensen blij van worden, wat heb je hiervoor nodig en wat maakt jou blij? Dit spreken we graag! 
Zowel tijdens uitvoering van de werkzaamheden als na oplevering, alsof het ons eigen huis of object is. 

Schilder nodig in Assen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust en vrijblijvend contact op met ons op om uw wensen te bespreken.